Планира се изграждането на интермодален терминал за обработка на товари в Русе

4
Очаква се терминалът да бъде завършен през 2025 година / Снимката е илюстративна
Очаква се терминалът да бъде завършен през 2025 година / Снимката е илюстративна

Очаква се терминалът да бъде завършен през 2025 година

Интермодален терминал за обработка на товари ще бъде изграден в Русе по националния план за възстановяване и устойчивост, съобщава БНР

Очаква се той да бъде завършен през 2025 г и да облекчи трафика на сухопътната мрежа за сметка на железопътната.

Интермодалният терминал в Русе ще повиши значително ефективността на транспорта и ще намали въглеродния отпечатък на транспортния сектор.

"Това отваря изключително много възможности да се развие пътният трафик, да се избегнат задръстванията, които и в момента ги има, свързани с Дунав мост, да се направи тази връзка с жп транспорта и оттам нататък да се разпределят тези товари във вътрешността на страната и към границата", каза зам. областният управител Людмил Христов и поясни, че строежът на терминала ще започне догодина и ще приключи през 2025 г.

Стойността на проекта е 52 милиона лева и той е включен в Националния план за възстановяване и устойчивост. Едновременно с изграждането на новия терминал ще бъдат рехабилитирани някои жп спирки, ще се модернизират тяговите подстанции във Варна и Разград и ще се въведе система за телеуправление и телесигнализация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Архитекта
    По принцип няма лошо в тази идея стига да се осъществи реално и да се поддържа добре. Защото проблемът не е само да построиш нещо а и да го поддържаш в добра форма дълго време. В Япония има хотел на над 1300-годишна възраст и е функционален и си работи.
  • 13
    2
    Гошо куче лошо
    Какво стана с товарна гара. Не е ли същото нещо !? Осраха я и сега ще правим нова: товарна гара....
  • 22
    1
    daskal
    Аз кви компютърни картинки на щръклевско летище мога да ви пусна - ще ви хвръкнат шапките.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари