Пламена Миткова завоюва титлата в София с личен рекорд

0
Атлетка номер 1 на България постигна 6.70 метра при скока на дължина
Атлетка номер 1 на България постигна 6.70 метра при скока на дължина Снимка: БТА

Атлетка номер 1 на България постигна 6.70 метра при скока на дължина

Атлетка номер 1 на България за последните две години Пламена Миткова спечели титлата на скок дължина на Държавното първенство по лека атлетика в зала "Фестивална".

Миткова (Локомотив Пловдив) подобри личния си рекорд в зала и на открито, след като в последния си шести опит постигна на 6.70 метра. Това е и покрит норматив за участие на Европейското първенство в Рим през лятото. В другите си два опита над 6 метра възпитаничката на Ивайло Русенов скочи 6.46 и 6.51 метра. Нормативът за Олимпийските игри в Париж през лятото е 6.86 метра.

Сребърният медал завоюва Милена Миткова (Дарко Тим) с 6.24 метра а трета се нареди Галина Николова (Хеброс, Харманли) с 5.98 метра.

Ирен Саръбоюкова (Хеброс, Харманли) и Натали Костова (ЛК Виктория, Варна) поделиха първото място разделиха първото място в скока на височина. Двете преодоляха по 1.74 метра от първи опит, а след това направиха по три фаула на 1.78.

Ива Деливерска (СКЛА Енерджи, Пловдив) спечели първа титла при жените, след като се наложи на финала на 60 метра с препятствия с личен рекорд от 8.42 секунди.

Девора Аврамова (Берое, Стара Загора) триумфира в бягането на 3000 метра с 10:03.00 минути, а защитаващата титлата си Милица Мирчева (Атлет, Мездра) остана втора с 10:03.42 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари