Пламен улови 140-сантиметров сом

0

140-сантиметров сом измъкна опитен въдичар от водите на Янтра.

Екземплярът е рекорден за последните години не толкова с теглото си, колкото с дължината, пише БорБа

Необичайно едрата риба се закачила на куката на юриста Пламен Копанов в района на Долна Оряховица. Тук са едни от най-големите меандри на реката, в които има множество трофейни екземпляри. Рибата, която великотърновецът хванал, тежи малко над 13 кг. За стръв е използвал попово прасе.

„За радост на въдичарите, все повече големи риби, по-точно сомове, се хващат в Янтра. Наскоро колега измъкна 15-килограмов сом, който обаче бе с по-малка дължина от моя“, коментира Копанов. Самият той е хващал и по-малки екземпляри в чертите на Велико Търново. Едни от любимите му места са под паметника „Асеневци“ и районът до гара „Трапезица“.

Стръвта е класическа – попово прасе, царевица, червеи… Заради щедрия улов напоследък мнозина се насочват към реката и вировете й от Долна Оряховица в посока Бяла. Според опитни майстори сомът се хваща на дънни въдици в по-късните часове. Местните въдичари изтъкват, че рибата, която Пламен Копанов хванал, е рекордна заради дължината си, макар теглото да не е внушително. Неотдавна друг въдичар – Анатоли Тодоров, уловил 126-сантиметров екземпляр край Първомайци.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари