Пламен Стоилов тържествено постави началото на “Мартенски музикални дни“

1

Вчера кметът Пламен Стоилов тържествено постави началото на 55-тото издание на Международния фестивал “Мартенски музикални дни“.

Г-н Стоилов приветства музикантите във фестивалния оркестър с диригент маестро Емил Табаков и солист Светлин Русев, които за втори път се събират на една сцена. Кметът заяви, че е изключително горд от успеха на формата и факта, че с международния фестивал не само се съхраняват традиции, които се предават на поколенията, но и вече 55 години Мартенски музикални дни се утвърждава като най-добрия и успешен фестивал в страната, превръщайки Русе във фестивалната столица на България. Г-н Стоилов допълни, че юбилейното издание е едно от най-атрактивните и интересни събития, запазена марка на Русе – градът на свободния творчески дух. Той заяви, че съвпадението с 55-годишнина на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ е знакова, тъй като както сцената на „Мартенски музикални дни“ събира изпълнители от цял свят, така и училището по изкуствата дава добър стар на младите таланти. На финал кметът на Община Русе благодари на всички, които се върнаха в града, след дълги години отсъствие, за да творят на родна сцена и да предадат любовта, която носят в сърцата си към Русе.

Концертът, посветен на откриването на фестивала събира 80 успели русенци, част от посланиците на града, от страни по света,  сред които Германия, Австрия, Египет, Португалия, Швейцария, Турция, Италия, Кувейт, Бразилия, Франция, Италия, България и други.

След финала на първият концерт от 55-ото издание на Мартенски музикални дни публиката бурно аплодира невероятното музикално изпълнение на оркестъра, дирижиран от маестро Емил Табаков и солист Светлин Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари