Пламен Стоилов рапортува пред Бойко Борисов

1
Русе рапортува като отличник
Русе рапортува като отличник

Русе рапортува като отличник

Русе е отличник в управлението на пари от еврофондове със спечелените 43 проекта за 190 млн.лв., отчита кметът Пламен Стоилов. С националната награда "Златно евро" на Националното сдружение на организациите за социални услуги общината е призната като модел за успешно управление на проекти. Тя подобрява местната икономика и създава нови работни места с усвояваните пари по европейски програми.

В навечерието на местните избори Русе вече има реновиран стар-нов център за списъка на ЮНЕСКО с 5,4 млн.лв. по ОП "Регионално развитие". Реконструираният бул. "Тутракан" с 5,5 млн.евро по трансграничен проект с община Гюргево улеснява достъпа до паневропейските транспортни коридори. В "малката Виена" поетапно се завършва проектът за интегриран градски транспорт, който се финансира с над 29 млн.лв. Рекултивира се и старото сметище за битови отпадъци с осигурените 22,5 млн. лв. На 23 юли т.г. трябва да се пререже лентата на многофункционалната зала "Арена Армеец", където чрез публично-частно партньорство са инвестирани около 55 млн.лв.

Номиниран единодушно като "безспорен кандидат" за втори мандат, кметът Стоилов вече обяви приоритетите си. С осигурените 56 млн.лв. по ОП "Региони в растеж" до 2020 г. ще се благоустроят крайбрежната зона, улици и тротоари. Ще се ремонтират училища и детски градини. Вече са разработени 30 инвестиционни обекта по проекта за техническа помощ в подкрепа на Община Русе. "Реализацията на знаковите за града проекти, които русенци отдавна очакват, е в основата на видимите промени в облика на Русе и превръщането на града ни в чист, уютен и подреден", заяви кметът Пламен Стоилов.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари