Пламен Стоилов инспектира изграждането на ново спортно игрище

0

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов посети обекта, предназначен за изграждане на ново спортно игрище, по което вече се работи.

Спортното съоръжение трябва да бъде открито до края на месец септември, като с цел създаване на комфорт на трениращите и през тъмната част на денонощието ще бъде поставено осветление. 

Игрището е разположено в кв. „Изток“, близо до сградата на МБАЛ „Медика“.

 Г-н Стоилов беше придружен от своя заместник, инж. Димитър Наков, с който обсъдиха бъдещото завършване на спортното игрище, както и качеството на работа и материали на фирмата изпълнител.

 През изминалите четири години бяха изградени и реновирани детски площадки, фитнес съоръжения и спортни игрища, а след броени дни предстои да открием две нови стрийт фитнес площадки.

През новия програмен период общинска администрация ще продължи да работи за предоставяне на по-благоприятни условия за масов спорт.

Планирано е да бъдат изградени още десетки спортни обекти в целия град, тъй като една от основните цели в програмата за 2015-2019 г. е облагородяване на междублоковите пространства.

През изминалата година бяха направени две нови спортни игрища в кварталите „Здравец-север“ и „Чародейка“, а до края на октомври ще бъдат изградени нови три, които ще бъдат разположени в различни русенски квартали.

Едно от тях е игрището, което днес кметът огледа на място. Също така до края на месеца ще бъдат готови още две нови фитнес площадки за тренировка на открито – пред бл. „Ген. Иван Винаров“ в кв. „Мидия – Енос“ и на ул. „Тодор Икономов“ в кв. „Чародейка“.

Уредите ще са комплексни и ще са разположени на площ от 120 кв.м. Шведски стени, висилки и уреди за лицеви упори са само част от оборудването, което ще е разположено

върху модерна ударопоглъщаща настилка.

Разположението на площадките е съобразено с постъпили предложения и искания на граждани, а при проектирането им се включват представители на младежките  сдружения

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари