Пламен Нунев: Всички искаме да виждаме полицаи в добър външен вид

1
Постепенно всички проблеми в МВР ще бъдат решени
Постепенно всички проблеми в МВР ще бъдат решени

На първо четене вчера бяха приети промени в Закона за МВР, свързани с униформеното облекло на служителите.

Промените бяха подкрепени от всички парламентарни групи и приети с 171 гласа „За“.

"На държавните служители от МВР, които към момента на влизане в сила на закона са имали право да получат униформено облекло и за които такова не е осигурено, се изплаща левовата му равностойност в размер на лимита за съответната година, пропорционално на отработените месеци на длъжност за държавен служител, носещ униформа през календарната година, като се приспадат усвоените лимити за всяка година", каза по време на работна среща с Младежи ГЕРБ от Област Русе народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Русе Пламен Нунев.

Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"Левовата равностойност няма да се изплаща, когато може да бъде осигурено униформено облекло за съответната година. Средствата за изплащане на сумите се осигуряват по бюджета на МВР за 2017 година за сметка на централния бюджет", посочи още Пламен Нунев.

"През 2013 и 2014 година, по време на правителството на Орешарски, не се проведе нито една поръчка за изработка на униформено облекло. Всички искаме да виждаме на улицата полицаи, които да вдъхват сигурност и в добър външен вид. Например, полицаите по морето вече са добре екипирани и с велосипеди", подчерта Пламен Нунев, който е заместник-председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Депутатът очерта основните акценти и приоритети в работата на МВР. Сред тях са превенцията по противодействие на престъпността – битова и тежка, борбата срещу корупцията, безопасността на движението, мерки срещу нелегалната миграция и противодействие на тероризма. По думите му в България в момента се прави много за МВР в контекста на очакваното европредседателство.

"Постепенно всички проблеми в МВР ще бъдат решени", обобщи Пламен Нунев в присъствието на председателя на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, членовете на НИС на МГЕРБ Галя Василева и Станислава Стоянова, Полина Цветкова и Зорница Петрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари