Пламен Нунев се оправдава за катастрофата на ГЕРБ

4
Диана Иванова била издигната набързо и нямало време да я опознаят
Диана Иванова била издигната набързо и нямало време да я опознаят

В едно състезание винаги има пропуски. Ние сме отговорни хора и ще понесем отговорност за изборните резултати. Тепърва предстоят заседания и на Областния съвет, и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Това е коментирал пред "Утро" областният лидер на партията Пламен Нунев.

Според него кандидатурата на загубилия кандидат за кмет Диана Иванова е била издигната твърде набързо и не е имало време за пълното й опознаване. Издигането й в последния момент, като резервен вариант, бе неколкократно подчертавано в последните дни и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той неведнъж изтъкна, че партията е имала по-добър кандидат, фаворит, който обаче не стигнал до кандидатиране, защото не отговарял на условията за уседналост. 

Става въпрос за настоящия общински лидер на ГЕРБ в Русе Росен Даскалов, показа проучване на "Утро". Действително той бе едно от обсъжданите лица, потвърди лаконично самият Нунев. 
Искам да поздравя победителите в балотажа в Русе Пенчо Милков и в Две могили Божидар Борисов, където за първи път след 2006 година ГЕРБ има кмет. Партията се представи добре на областно ниво - в Русе, Бяла, Ценово, Борово, Сливо поле, Иваново, където печелим партийния вот. В 5 общини имаме пълно мнозинство. Увеличихме гласовете в наша полза от 13 000 на 19 000, макар че и БСП отбелязват повишена подкрепа, коментира Нунев и посочи, че тепърва предстоят същинските анализи на изборните резултати и мерките, които ще последват.

Ще проведем работна среща с избраните общински съветници, за да уточним тактиките и стратегиите за предстоящата им работа, заяви още Нунев. Според него напрежението в партийните структури вече е отминало и по време на предизборната кампания активът се е стегнал и обединил, като е работил активно за кандидатурата на Иванова. Красноречиви били коментарите на многото хора, с които тя си е стиснала ръцете и са видели нейната добронамереност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари