Пияният русенец, дал подкуп на полицаи отърва кожата

0
Той се опитал да избяга от катаджиите, но те го застигнали и накарали да отбие
Той се опитал да избяга от катаджиите, но те го застигнали и накарали да отбие

Пиян русенец, опитал се да подкупи със 100 лева полицейски автопатрул в навечерието на Коледа, се отърва само с условна присъда.

По Бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе, 33-годишен шофьор бе осъден за даване на подкуп на двама полицейски служители. Наложено му бе наказание една година и три месеца лишаване от свобода, което е отложено за срок от три години, както и глоба 1000 лева.

Делян Е. бе признат за виновен по обвинение на прокуратурата, за това, че на 23 декември подхвърлил като подкуп - банкнота от 100 лева на двама служители в Сектор „Пътна Полиция“ при ОД на МВРРусе. Пияният русенец се опитвал да убеди катаджиите, да не му съставят акт за административното нарушение, допуснато от него – управляване на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта.

В навечерието на Бъдни вечер, Делян Е. решил да се подготви добре за Коледа, като се почерпи с приятели в питейно заведение. След като употребил неустановено количество алкохол, около 4 сутринта той си тръгнал с автомобила, но малко след това бил спрян за проверка от полицейски автопатрул. Пияният русенец се опитал да избяга от катаджиите, но те го застигнали и накарали да отбие.

При проверката, двамата полицейски служители установили, че обвиняемият мирише на алкохол и видимо има забавени реакции. Докато униформените оформяли документите за извършваната проверка, те на няколко пъти му обяснили, че няма как да не му издадат акт. Тогава Делян Е. извадил от джоба си банкнота от 100 лева и я хвърлил през прозореца в полицейския автомобил. Присъдата подлежи на обжалване пред апелативната инстанция.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари