Пиян бакшиш кара всеки ден клиенти в Русе

8
Никой от потърпевшите не иска да подава жалба защото се страхуват от ромския произход на таксиджията алкохолик
Никой от потърпевшите не иска да подава жалба защото се страхуват от ромския произход на таксиджията алкохолик Снимка: БГНЕС

За опасен таксиметров шофьор, който всеки ден вози хора и блъска коли докато паркира, съобщава Анелия М. от Русе

Жената и въпросният шофьор са съседи в кв. „Дружба“ 3 и днес докато правел маневра, пияният таксиджия ударил семейния й автомобил.

Анелия моментално позвънила на 112, където обстойно обяснила за поведението на таксиметровия шофьор, но получила шокиращ въпрос от дежурния: „Има ли трупове?“ Русенката се стъписала, но категорично настоявала пред националната система да я свържат с полицията и да подаде жалба. Но служителката й отговорила, че щом няма „кръв,  ранени и черва“ няма защо да занимава органите на реда.

Значи този таксиметров шофьор безнаказано вози хора в нетрезво състояние, рискувайки живота им, вече блъсна почти всяка кола от паркинга пред блока и никой нищо не иска да направи?“, възмущава се Анелия М.

Отказът на телефон 112 обаче не я сломява и жената звъни в таксиметровата фирма, към която работи въпросният алкохолизиран шофьор. „Диспечерката ми каза, че не носят отговорност за шофьорите, а само им дават разрешение да ползват фирменото лого. Това значи ли, че таксиметровите шофьори могат да правят каквото си пожелаят, без да бъдат контролирани от фирмите, към които работят?“, чуди се Анелия. Но все пак от компанията обещали да проверят кой стои зад въпросния регистрационен номер.

Малко по-късно Анелия успява да намери полицаи, които са на дежурен обход в квартала и да им разкаже цялата история. Те веднага пуснали пияния таксиджия за издирване. Но помолили Анелия и нейните съседи да свидетелстват в Районното полицейско управление. И точно в този момент станало ясно, че никой от потърпевшите не иска да става свидетел защото се страхуват от ромския произход на таксиджията алкохолик.

Така всички усилия на русенката да вземе мерки срещу безотговорното поведение на таксиметровия шофьор удрят на камък. Жената е отчаяна от институциите и държавата и казва, че  в България се живее в страх и и липса на каквато и да е нормалност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари