Пишман обирджия от Русе бе пуснат от затвора Белене

0
Той се опитал да ограби мъж, спечелил пари от игрална зала
Той се опитал да ограби мъж, спечелил пари от игрална зала

Наложеното от Окръжен съд – Русе наказание на Г. И. в размер 4 години лишаване от свобода за опит за грабеж, е изтърпяно и на 05.05.2022 г. лицето е освободено от Затвора Белене, съобщават от съда

На 21.05.2016 г. около 3,30 ч. сутринта пострадалият Д. П., който тогава бил на 24 г. и работел като сервитьор, след като приключил работа, отишъл в игрална зала „Камелот“. В джоба на панталона си носел току-що получената заплата в размер на 500 лв. Още с първите заложени 5 лв. спечелил 80 лв., което веднага било забелязано от подсъдимия Г. И. и неговия приятел В. Г. Късметлията се преместил на друг игрален автомат, където спечелил джакпота от 705,75 лв. и си тръгнал.

След него тръгнали Г. И. и В. Г. с намерението да го оберат. Настигнали го, дръпнали му горната дреха и така го спрели. Поискали му пари, но след отказа, бил ударен по лицето. Пострадалият се изплашил и побягнал, викайки за помощ. Подсъдимият го настигнал първи и, за да го спре, го спънал отзад. При падането си по очи на асфалта, Д. П. получил счупвания на коронките на три зъба и контузии на други два, кръвонасядания и отоци на лицето, устната и бедрото. В. Г. грабнал чантичката му и заедно с подсъдимия бързо се отдалечили.

Не след дълго установили, че вътре има само 2 химикала, тирбушон, тефтер, зарядно устройство, здравна книжка и цигари със запалка, но не и пари. Междувременно, Д. П. се върнал обратно в игралната зала и оттам се обадил на тел.112.

След 5 съдебни заседания и множество разпитани свидетели и вещи лица, Окръжен съд – Русе на 14.05.2018 г. е признал Г. И. за виновен в опит за грабеж на пари и вещи на обща стойност 1302,85 лева и му е наложил наказание лишаване от свобода в размер на 4 години при първоначален строг размер. Присъдата е била потвърдена от Апелативния съд и от Върховния касационен съд. Със същата е било постановено и подсъдимият да изтърпи отделно още 5 месеца лишаване от свобода, тъй като опитът за грабеж е бил извършен в изпитателния срок на друг съдебен акт за управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда. Поради това, че В. Г. се е укрил, прокуратурата го е обявила за издирване и по отношение на него е отделила материалите в отделно производство.

Наказанието е изтърпяно от Г. И. с помощта на 322 дни от работа в негова полза и остатък от УПО (условно предсрочно освобождаване) 8 месеца и 5 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари