Пикадили закрива 20 магазина в България

0
Пикадили обяви, че закрива търговските си обекти в по-малките градове в страната
Пикадили обяви, че закрива търговските си обекти в по-малките градове в страната

Компанията за бързооборотни стоки Пикадили обяви, че закрива търговските си обекти в по-малките градове в страната и ще концентрира усилията си върху модернизиране и обновяване на магазините си предимно в София и във Варна и най-вече в големите търговски центрове.

От ПР агенцията на веригата обясниха, че ще бъдат закрити общо 20 магазина, предаде Economic.bg.

На въпрос колко човека ще останат без работа, няма ясен отговор. Управителят на Пикадили Таня Косева-Бошова обясни пред Economic.bg, че в момента за компанията работят 1300 човека и не се предвиждат съкращения.

От Пикадили посочват, че служителите от закритите търговски обекти ще бъдат пренасочени в останалите магазини, където на щандовете за прясна риба, деликатеси и топло приготвена храна, свежи плодове и зеленчуци, ще има нужда от повече персонал.

Пикадили ще се фокусира върху предлагане на стоки от висок клас, като целта е да привлече клиенти от средния клас, по-платежоспособни, търсещи модерното и изисканото. Компанията ще има по-малко на брой търговски обекти, но предлагащи качествени услуги. Така веригата цели да се открои от своите конкуренти.

Компанията вече е започнала ремонт на супермакрет Пикадили в Сити Център София. Предстоят ремонти и обновяване на интериора на търговските обекти в  Сердика Център и Мол София. Вече успешно работещ е Пикадили Гурме в София Ринг Мол.

Преди седмица стана ясно, че дискаунт веригата "Пени маркет" се изтегля от България. Част от обектите й ще бъдат поети от Билла България.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари