Пиенето на зелен чай на празен стомах е вредно

1
Любителите на тази напитка трябва да са наясно с правилния начин на консумирането й
Любителите на тази напитка трябва да са наясно с правилния начин на консумирането й

Любителите на тази напитка трябва да са наясно с правилния начин на консумирането й

Чаят е една от най-популярните напитки. Особено популярен е зеленият чай. Това е не само вкусна и сгряваща напитка, но и здравословен тонизиращ продукт, пише Актуално. Неслучайно много хора заместват кафето с него и съответно предпочитат да го консумират сутрин заради ободряващия му ефект.

Може ли да се пие зелен чай на гладно?

Пиенето на зелен чай на празен стомах не е препоръчително.

Това се дължи на факта, че танините, които са в продукта, увеличават производството на стомашен сок, обясняват експертите от Healthline.

В резултат на това човек може да почувства тежест, гадене и други разстройства.

Ако сте любител на зеления чай и страдате от язва, и решите да пиете любимата си напитка на празен стомах, тогава киселините са неизбежни.

Експертите също така отбелязват, че напитката може да доведе до разреждане на кръвта, което означава, че не трябва да я пиете преди хранене, ако имате проблеми с кръвосъсирването. При анемия също не трябва да нарушавате това правило.

Освен това, ако изпиете чаша от тази напитка на празен стомах, можете да повишите нивото на хормона на стреса, да увеличите кръвното налягане и да ускорите сърдечната дейност.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари