Пианистът Николай Димитров от Русе е номиниран за „Талант на десетилетието“

4
Младият музикант е единственият представител от Русе в четирите категории – изкуство, образование, спорт и спортисти с увреждания
Младият музикант е единственият представител от Русе в четирите категории – изкуство, образование, спорт и спортисти с увреждания Снимка: Русе Медиа

19-годишният русенски пианист Николай Димитров е номиниран за наградата „Талант на десетилетието“, която ще бъде връчена в категория „Изкуство“ от фондация „Енчо Керязов“

 Младият музикант е единственият представител от Русе в четирите категории – изкуство, образование, спорт и спортисти с увреждания, предава Русе Медиа. 

Зрелищният спектакъл „Нощ на звездите“, който фондация „Енчо Керязов“ организира за десети път, ще се състои на 28 юли от 20:30 часа в Античния театър в Пловдив.

В него е включена и официалната церемония за награждаването на финалистите на Десетите годишни награди. Тази година двете основни събития имат различен формат от досегашния. От 7 юли, на страницата на фондация „Енчо Керязов“ във фейсбук, започва представянето на всички номинирани.

Русенецът Николай Димитров е носител на голямата награда на фондацията в „Изкуство“ за 2015 г., която му бе връчена на церемонията през 2016 г., а през 2018 г. бе сред тримата номинирани за постиженията си през 2017 г.

Номинации за годишните награди получиха всички таланти, които бяха излъчени като финалисти в предишните девет години. Сега те участват за влизане в призовите тройки на категориите Образование, Изкуство и Спорт, които ще получат отличията “Талант на Десетилетието”. Кои са финалистите, това ще бъде обявено на самата церемония на 28 юли в Античния театър.

За първи път, до деня на награждаването, екипът на Фондация Енчо Керязов ще държи в напрежение всички номинирани. Досега практиката беше финалистите да се обявяват предварително, но тази година във всяка категория изборът на призьорите ще е много труден заради високата стойност на постиженията на всеки един от тях. Във всяка категория журито е изправено пред сериозна провокация да оцени максимално обективно кои от кандидатите са отбелязали най-голям прогрес в развитието си и категорично са заявили своето място на лидери в своята област.

Категория Изкуство – 17 номинираниот Казанлък – 1, Монтана – 1, Пловдив – 3, Разград – 1, Русе – 1 /Николай Димитров/, Свиленград – 1, София – 3, Ямбол – 7.

Категория Образование – 23 номинирани: от Бургас – 3, Варна – 2, Габрово – 1, Пловдив – 1, София – 2, Хасково – 1, Ямбол – 11.

Категория Спорт – 27 номинираниот Бургас – 1, Габрово – 1, Добрич – 2, Пловдив – 2, Сливен – 3, София – 3, Стара Загора – 1, с. Крепча – 1, Ямбол – 13.

Категория Спортисти с увреждания – 8 номинирани: от Варна – 2, Габрово – 1, Добрич – 3, София – 1, Ямбол – 1.

Другата интрига в „Нощта на звездите“ е шоуто, което вече десет години събира световни артисти на цирковото и вариететното изкуство, обединени от благородната кауза за подкрепа на талантливите български деца. Енчо Керязов създаде уникално световно шоу, което всяка година увеличава своята публика. На сцената на Античния театър ще видим артисти, които в предишните спектакли грабнаха публиката със своите изпълнения:

  • Фреди Нок отново идва в България за спектакъла “”Нощ на звездите”! Той заслужено носи определението Екстремен артист. Нок не просто умее да ходи по въже, а го прави на стотици метри над земята без каквато и да е осигуровка. Има 22 световни рекорда, а през март 2015 г. извършва уникален преход като изминава разстоянието между два планински върха, за да подобри рекорда за ходене по въже на най-голяма височина, стоял непокътнат в продължение на 41 години! През август същата година поставя рекорд за най-стръмно изкачване по въже. Месец по-късно се записва с две нови постижения в рекордите на Гинес – за каране на колело по въже на най-голямо разстояние и каране на колело при най-голям наклон на въжето.
  • Хуш ма Хуш – звездният клоун на парижкото кабаре “Лидо”. В България приема поканата за участие единствено в спектакъла на фондацията на Енчо Керязов, с когото го свързва дългогодишно приятелство.

  • Геннадий Ткаченко – Папиж. В YouTube видеоклиповете с неггови изпълнения имат над 300 милиона гледания. На сцената, неговият глас е изключително въздействащ. Казва, че когато пее, влиза във връзка с Вселената. “Звуците на Земята”, “4 минути в Космоса”, “Безкрайност” са част от уникалните му музикални интерпретации. Ще имаме шанс да ги чуем от сцената на Античния театър в Пловдив на 28 юли!

Десетият юбилеен спектакъл “Нощ на звездите” ще е и последното сценично изпълнение на Енчо Керязов, който приключва артистичната си кариера с поклон към българската публика. С него на сцената ще излезе Алекс Костов, неговият наследник в изкуството, който амбициозно тръгва по стъпките на своя ментор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари