Петиция за "Истинска детска болница" внесоха при президента

0
Досега са събрани 57 000 подписа
Досега са събрани 57 000 подписа Снимка: БГНЕС

Представители на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница" внесоха в администрацията на президента нова петиция

В нея отново се настоява да бъде прекратен договорът за реконструкция на стария строеж в двора на Александровска болница и да започне отново процесът за създаване на нова, модерна детска болница, отговаряща на всички съвременни нужди и изисквания.

Петицията е подписана от над 57 000 граждани в рамките на 10 дни. Тя ще бъде внесена и в Министерския съвет и в Министерството на здравеопазването, но ще остане отворена за подписи.

"За една година нищо не се е случило по казуса Национална детска болница. Няма искане за събаряне на сградата, няма и разрешително за строеж“, каза доктор Таня Андреева - педиатър и детски ревматолог:

Мисля, че тези подписи са напълно достатъчни, за да покажат ясната воля на българското общество, че се нещата трябва да се случват по правилния начин, а не да облагодетелстваме едни фирми и лични интереси за сметка на здравето на децата ни... Искаме и паралелно с процеса по изграждане на детската болница да върви и обучение на кадрите“, допълни д-р Андреева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари