Петиция против умъртвяването на Цезар

6
Помогнете животното да бъде спасено от смърт
Помогнете животното да бъде спасено от смърт

Петиция за спасяването на кучето Цезар, което на 30 януари тази година умъртви 3-годишния Тошко Стоянов от пазарджишкото село Мокрище, стартира във Фейсбук.

Природозащитниците искат животинката да бъде пожалена и да бъде или осиновена, или настанена в кучешки приют. Към момента над 1100 души са положили подпис под искането. 

Според Закона за защита на животните агресивно куче може да бъде осиновено в 14-дневен срок.

До момента обаче Цезар не е проявявал никаква агресия и е под наблюдение в продължение на 2 седмици от ветеринарен специалист от Областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик. Докато трае 14-дневната карантина питбулът трябва да бъде следен дали няма да развие признаци на бяс и дали проявява агресивност и към други хора в къщата на Атанаска и Димитър, които са леля и чичо на загиналото дете. Самият Димитър Михайлов, който е собственик на питбула Цезар, бе освободен от пазарджишкия съд без никаква допълнителна мярка за неотклонение-подписка или парична гаранция. Както заяви тогава пред магистратите в залата Димитър кучето най-вероятно е било провокирано от детето и затова е последвала трагедията с малкия Тошко.

Природозащитниците, пуснали подписката в социалната мрежа, молят властимащите да позволят Цезар да бъде осиновен и да не бъде умъртвен, след като изтече 14-дневният карантинен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари