Говори собственикът на кучето убиец

0
Какво разказа, след като беше освободен от ареста Димитър Михайлов
Какво разказа, след като беше освободен от ареста Димитър Михайлов Видео: Traffic News

Собственикът на кучето, което причини смъртта на тригодишно дете, беше освободен от ареста.

Това разпореди Пазарджишкият районен съд, предаде Traffic News.

35-годишният Димитър Михайлов е с обвинение, че не е положил достатъчно грижи за питбула, който уби дете. Обвиняемият отрече кучето да е било агресивно и недохранено. Близки и приятели на задържания също потвърдиха, че кучето не е налитало на хора, но малкото дете най-вероятно го е дразнило или ударило с пръчка, за да се стигне до нещастния инцидент. Според магистратите, 35-годишният мъж е нямало как да осигури пряк надзор над питбула, тъй като е бил на работа.

Проявявало е агресия към други животни, докато е било при предишния си собственик, но няма данни да е нападало хора.

Близките на детето са открили безжизненото тяло до кучето. Първоначално питбулът не е допускал никого до него. 

В същото време в социалните мрежи хора се надига вълна в защита на питбула.

Какво разказа, след като беше освободен от ареста Димитър Михайлов, както и позицията на прокурор Петя Ташкова – вижте във видеото.

Зоополиция България агитира потребителите и създаде събитие в социалната мрежа Фейсбук носещо заглавието „Да Спасим НЕВИННИЯ питбул От С.Мокрище”. То предизвика вълна от коментари и хиляди души показаха своята подкрепа в защита на кучето, което е видимо в здравословно състояние, застрашаващо живота му.  

Вчера бе направено и официално съобщение от Animal Walfare, което гласи:

"Днес успяхме да видим кучето! Благодарим на ОДБХ гр. Пазарджик, които спазиха обещанието си и ни заведоха при него. Кучето вече е преместено в клетка, много е слабо, но е жизнено и с огромен апетит! Занесохме храна и постелки. Сипахме и няколко килограма гранули и оставихме консерви. Силно ни притеснява факта, че храната скоро ще свърши, а хората ги е страх да го доближат.

В момента няма как да се вземе кучето! Докато трае 14 дневната карантина, то не може да напуска мястото, колкото и нелепо да звучи.

След разговор с представители на ОДБХ и опита ни да разберем реда и начина за изземване на кучето ни отговориха, че след изтичане на 14 дневен карантинен срок на кучето за бяс пак няма да ни бъде предоставен, а етолог ще проверява степента му на агресия и тогава ще решават съдбата му".

Animal Walfare отправиха и запитване към потребителите дали сред тях няма адвокат, обичащ животните, който би се застъпил за клетото животно. 

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари