Петима от мигрантите, прекосили Дунав с лодка, остават в русенския арест

0
Те са направили опит да преминат река Дунав в района на с. Сандрово
Те са направили опит да преминат река Дунав в района на с. Сандрово

Трима от преминалите незаконно границата чужденци сключиха споразумения, други 5 са задържани под стража

Различни състави на Районен съд – Русе уважиха исканията на прокуратурата да бъдат задържани под стража петима от чужденците, опитали да минат незаконно границата на България и одобриха споразумения с други трима.

Петима от групата са се представили за сирийски граждани, но не са имали документи за самоличност. На всеки от тях е било повдигнато обвинение за това, че на 17.11.2021г. в района на речен километър 478-480, в района на с. Сандрово, направил опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието му останало недовършено поради независещи от волята му причини. Според Районен съд – Русе е налице реална опасност тези хора да се укрият и да извършат други престъпления, свързани с граничния режим, предвид обстоятелствата, при които са задържани, както и факта, че не им е установена самоличността и нямат постоянно пребиваване в България.

Други трима от групата са имали лични документи и са се признали за виновни в това, че на 17.11.2021 са излезли през границата на страната ни без разрешение. Това са Е. С. – на 26 години, сирийски гражданин, с основно образование; М. М. – на 27 години, сирийски гражданин, с основно образование; и У. А. – на 29 години, турски гражданин, със средно образование; и тримата – неженени и неосъждани. Всеки от тях прие да изтърпи наказания лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лв.

Споразуменията са окончателни, а определенията, с които петимата чужденци с неустановена самоличност са задържани под стража, подлежат на обжалване в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари