Петър Волгин: След като Кремъл реши да признае ДНР и ЛНР, войната става много по-малко възможна

5
Сега Киев знае, че ако реши да атакува двете републики, ще се изправи директно срещу руската армия, пише журналистът
Сега Киев знае, че ако реши да атакува двете републики, ще се изправи директно срещу руската армия, пише журналистът

Днес войната е по-малко възможна от вчера

Днес цял ден слушам странни разсъждения на тема как след решението на Путин за признаването на двете републики войната щяла да избухне всеки момент. Ако обаче изоставим за момент пещерната русофобия и си дадем труд да помислим, ще видим, че истината е тъкмо обратната. След като Кремъл реши да признае ДНР и ЛНР, войната става много по-малко възможна. Досега Киев знаеше, че ако реши да удари двете републики, че срещне основно отпора на опълченците или, ако предпочитате, сепаратистите. Колкото и да са подкрепяни от Москва, те трудно биха удържали на натиска на украинската армия. Сега обаче Киев знае, че ако реши да атакува двете републики, ще се изправи директно срещу руската армия. Мисля, че това знание неизбежно укротява и най-военнолюбивите украински бесове. Все пак какъвто и бесен националист да си, едва ли би искал да отидеш на сигурна смърт, нали? Така че днес войната е много по-малко възможна от вчера. Естествено, нищо не бива да бъде изключвано. Украинските управляващи може и да решат да се самоубиват, атакувайки Донецк и Луганск. Но тогава да се сърдят единствено на себе си.

Петър Волгин, журналист

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари