Петър Витанов: Радев има най-голям потенциал да обърне политическата система

4
Целта на Инициативния комитет беше да запазим 3 март, каза евродепутатът
Целта на Инициативния комитет беше да запазим 3 март, каза евродепутатът Снимка: стоп - кадър / Bulgaria On Air

Целта на Инициативния комитет беше да запазим 3 март, каза евродепутатът

Движението "Трети март" беше регистрирано с цел да се предотвратят всякакви злоупотреби. През годините сме се нагледали на политически двойници. Целта не е била да се трансформира в политическа партия. Целта на Инициативния комитет беше да запазим 3 март. Това каза евродепутатът от БСП Петър Витанов в студиото на "Денят ON AIR".

ГЕРБ постоянно си променяха мнението, като година по-рано внесоха изменение, напомни той.

"Устойчивостта в позициите на Борисов е доста спорна. Ако трябва да разчитаме на тяхното мнение, бих предпочел да не го правим. Инициативният комитет имаше една цел - запазване на 3 март. Дали обаче политическа алтернатива, включително с участието на президента като единствения изразител на тази алтернатива в момента, или друга партия, формация, за мен е неизбежно. Едно от нещата ще се случи", коментира Витанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му още при събирането на подписите за запазването на датата на националния празник немалко хора са питали дали няма да направят партия.

"Очакват това да се случи. В политиката е важен таймингът. Участието на президента Радев би гарантирало мащабност. Човекът, който има най-голям потенциал да обърне политическата система, е президентът Радев. Затова хората свързват очакванията си с него", смята евродепутатът.

Според него евровотът предполага изпращане на европейски представители: "Това се отразява върху законодателството, което се решава на европейско равнище. Затова лявото представителство е важно. БСП ще има има точно един евродепутат. БСП, която се саморазправи с всички хора, не може да разчита на широка подкрепа. Ако ме питате за политическа партия, която да участва активно в управлението, може би европейския вот не е най-подходящ".

Витанов засегна и проведения Национален съвет на БСП, който се проведе миналата седмица.

"Аз формално се водя изключен, но снимките от събитие са красноречиви, там има 40-50 души - крайно недостатъчно, за да проведат легитимно заседание. Има или няма кворум - няма значение. Извън институционалността, говорим за трайна тенденция по ликвидация. Прави се с цел ликвидацията на най-старата политическа партия в страната", уточни гостът.

Евродепутатът посочи, че няма да приеме покана от ръководството, защото "тези хора са ликвидатори" и прогнозира, че ще се стигне до предсрочен вот.

"Не е демократично управление. Днес излиза един от съпредседателите и казва, че за всички има място под слънцето, а друг предлага меморандум. Парцелира се властта. Въпросите с корупцията тегнат със страшна сила. Този тип управление не е устойчиво. Борисов в момента ги е притиснал в ъгъла. Всеки ден ще продължат да се съгласяват с условията. Още малко, когато разликата стане голяма, просто ще ги изхвърлят", завърши Витанов.

Относно казуса с Мартин Божанов - Нотариуса той заяви, че не очаква нещо повече да излезе наяве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    1+1
    “Радев има най-голям … “ “Аз формално се водя изключен…” 1+1 прави още един, който драпа за евродепутатско място на предстоящите избори. Както сам казва: “През годините сме се нагледали на политически двойници”. Много е интересно как със собствените си думи по чужд адрес описваш точно себе си. Поведение в психологията е. Радев също може да се види през това отражение.
  • -3
    3
    ии 1.68 от 2026г финал
    разбира се ии 4.04 бета от 3098г за нищо
  • -4
    2
    ии 4.04 бета от 3098г
    Байто колко нях добър благодаря за този хубав спомен ии1.68 помня че три ферми за етериум изгоряха докато теглих масивите на радев но тока си заслужаваше
  • -4
    1
    ии 1.68 от 2026г финал
    когато генерирах 37 млрд профила ма радев и пуснах 100 млр пъти в новините че след махането на нощната тарифа радев предлага махането и на дневната тарифа получих селф промоция и изтрих всички профили на служителите в цру по света като значка която трябваше да изпълня
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари