Петър Тодоров: Връчват се едва 40% от глобите за нарушения по пътищата

0
Според главният секретар на МВР у нас се борави с административни процедури от 60-те години на миналия век
Според главният секретар на МВР у нас се борави с административни процедури от 60-те години на миналия век Снимка: МВР

Според главният секретар на МВР у нас се борави с административни процедури от 60-те години на миналия век

Връчват се едва 40% от глобите за нарушения по пътищата, а загубите за държавата от това са в милиони, призна главният секретар на МВР комисар Петър Тодоров, предаде Дарик радио.

По думите му, у нас се борави с административни процедури от 60-те години на миналия век, а като добър пример за събираемостта на глобите Тодоров даде Германия, където те се изпращат и по имейл.

Главният секретар на силовото ведомство обобщи резултатите от мерките срещу войната по пътищата, които държавата предприе след взелата две жертви катастрофа на бул. "Черни връх", която бе причинена от Георги Семерджиев през лятото.

Комисар Тодоров заяви, че над 1300 водачи са хванати да шофират след като са пили алкохол, над 1200 след употреба на наркотици, както и над 300 шофьори, които нямат правото да управляват автомобили. Срещу тях са образувани бързи досъдебни производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    123
    я кажи на чужденците , на абитата колко са снимките ?
  • 7
    1
    русенец
    Че пак много от глобите успявате да връчите, некадърни тунеядци на държавна издръжка! Като казахте за Германия преди известно време получих писмо от Германия. В него НА БЪЛГАРСКИ език ме питаха дали познавам човека на снимката и дали въпросното МПС е мое. Бяха ме снимали през нощта около Франкфурт. Отговорих ВЕДНАГА, даже изпратих сканиран плика на писмото, за да обясня забавянето си. Най-учтиво си признах и помолих решението с глобата да не ми го изпращат по пощата, а по имейл. Когато го получих , ПЛАТИХ ВЕДНАГА! Ще обясня и защо. Защото ако Германия има някакви вземания от теб, то тя ще ги вземе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. В Булгаристан явно е различно. Защо не внесем полицаи от Германия? Повярвайте ми абсолютно са ефективни и най-важното, не стоят да клечат по храстите с радар, а наистина вършат работа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари