Петър Николов ще се бори три деца да бъдат върнати на родителите им

0

Дирекция "Социално подпомагане" и отдел "Закрила на детето" - Връбница на 30 август са уведомени за три деца, които се отглеждат в лоши хигиенни условия в бивш хранителен магазин, съобщи Министерство на труда и социалната политика (МТСП).

Децата живеели в мръсотия, хранели се само с кисело мляко, помещението било необезопасено и опасно за здравето, научаваме още от МТСП.

С цел опазване на живота и здравето на децата е взето решение две от тях да бъдат настанени в приемни семейства, а третото в Център за настаняване от семеен тип, допълват от ДСП-Връбница. 

Тоест децата са отнети от родителите им.

Новината предизвика множество дебати, някои хора подкрепиха решението да бъдат изведени децата от тази обстановка, а други считат, че това е твърде крайна мярка.

Родителите на въпросните деца са се обърнали за помощ към адвокат Петър Николов, който се е заел със случая.

Ето какво сподели Николов в социалната мрежа:

"Днес /20 септември 2019 г. - бел ред./ родителите на тези три отнети деца ни упълномощиха да ги представляваме.

Новината не е фалшива. За по-голямото дете причините са неизвинени отсъствия, “среден успех” и липса на джобни за закуска, а за двете по-малки лоши битови условия, “неподходяща за възрастта храна”, ограничен достъп до медицински услуги, защото “баба знае кое е най-добре” и разбира се отказа да ползват социални услуги.

Това пише в заповедите, това чака и повечето българи, които нямат добри условия, нямат много пари за джобни, децата им не са отличници, не ядат “подходяща храна” и не искат Социалните".

Адвокатът се обърна и към тези, за които снимките с мизерията в помещението, публикувани от МТСП, са достатъчно основание децата да бъдат отнети, със следните думи:

"Снимките бяха тенденциозно качени на мига, в който съобщихме че поемаме защитата на тези хора и не съм убеден е искрените намерения на МТСП. Те, като всички нас имат право на справедлив съдебен процес. Това е работата на адвоката.

Не си избираме делата по лесност и лъскавост, може и да са лоши, може и да са добри, съдът ще прецени въз основа на доказателства. Едно е сигурно, хората са бедни и се нуждаят от помощ.

След като са я потърсили ние ще им я дадем, а от тях зависи останалото".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари