Петър Чобанов: С този бюджет задлъжняваме, бедността не изчезва

0
Няма как бедността да свърши, особено в състояние на инфлация, смята бившият финансов министър
Няма как бедността да свърши, особено в състояние на инфлация, смята бившият финансов министър Видео: NOVA

В истински маратон се превърнаха дебатите по гласуването на бюджета за настоящата 2022 година. Постижими ли са целите, които си поставя правителството?

"В момента слушаме лозунги. Няма как бедността да свърши, особено в състояние на инфлация, с тези цени на енергийните ресурси. С този бюджет и следващите задлъжняваме. Разчитаме на заеми, увеличаваме дълга и същевременно се казва, че бедността ще изчезне. Този дълг ще трябва да се връща", това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA бившият министър на финансите доц. Петър Чобанов, депутат от ДПС.

"Твърди се, че дефицитът се дължи на капиталови разходи. Сигурно е, че капиталовите разходи много трудно ще бъдат осъществени в този им размер", категоричен е Чобанов.

Според него начина на приемане на бюджета не е добър, толкова късно и толкова скоро да се актуализира.

"През 2023 година мислим, че ще започнат да пристигат средствата от програмите по Плана за възстановяване и развитие. Най-сигурно е, че ще дойдат средствата за земеделието", смята бившият финансов министър.

За инфлацията той смята, че ще продължи да расте и ще надхвърли 10% в рамките на годината.

Относно "Златните паспорти", депутатът от ДПС заяви, че инструментът е бил използван превратно и е генерирал корупция.

"Разцветът му е след 2015 година. Ще бъдем доволни, когато се направи пълна и категорична проверка, а не публичното пространство да се пълни със слухове и обвинения без доказателства", допълни той.

За Чобанов списъкът от хора, които може да имат отношение към престъпления, даден от премиера Петков, прилича малко на репресия, когато става дума за хора от опозицията.

"Нужни са конкретни доказателства, няма да позволим някой да бъде тормозен без доказателства", категоричен е депутатът.

За новото ръководство на КЕВР доц. Чобанов смята, че то е било натоварено с много очаквания, които може и да не се изпълнят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари