Пет милиона пчели изпаднаха от камион на магистрала в Канада

0
Професионални пчелари са помогнали за примамване на пчелите в кошерите им
Професионални пчелари са помогнали за примамване на пчелите в кошерите им

Професионални пчелари са помогнали за примамване на пчелите в кошерите им

В Канада 5 милиона пчели изпаднаха от камион и предизвикаха хаос, съобщиха местни медии, цитирани от БГНЕС.

На 30 август рано сутринта, близо до град Бърлингтън, кошери с пчели изпаднаха от камион, движещ се по магистралата Гуелф. Предполагаемата причина за инцидента са лошо закрепени ленти фиксатори.

В резултат на инцидента беше установено, че огромен рояк от 5 млн. пчели свободно летят из района. Полицията помоли жителите на близките къщи и пътниците от преминаващите автомобили да затворят прозорците си от съображения за безопасност, а също така препоръча на пътуващите пеша да избягват района. На мястото е пристигнала полиция, както и професионални пчелари.

Последните помогнали за примамването на пчелите в кошерите и ги върнали обратно в камиона. Някои от полицаите бяха ужилени, но никой от хората, които ликвидираха последствията от инцидента, не бе отишъл в болница.

Отстрани на пътя пчеларите оставиха няколко кошера с надеждата, че пчелите, които са отлетели надалеч, ще успеят да се върнат. След няколко дни кошерите ще бъдат взети оттам и транспортирани до местоназначението им.

По-рано беше съобщено, че в Шотландия рояк пчели превзе бар в центъра на град, след което собствениците трябваше временно да го затворят. Готвачи, бармани и сервитьори бяха принудени да се евакуират през задния вход.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари