Песков: Русия категорично отрича всякакви обвинения за убийства на цивилни в Буча

0
"Освен това смятаме, че тази тема трябва да бъде обсъдена на възможно най-високо ниво", каза говорителят на Кремъл
"Освен това смятаме, че тази тема трябва да бъде обсъдена на възможно най-високо ниво", каза говорителят на Кремъл Снимка: РИА Новости

Москва категорично отрича всякакви обвинения за убийства на цивилни в град Буча и предлага тази тема да се обсъди на възможно най-високо ниво, включително в Съвета за сигурност на ООН,

Това каза пред репортери говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предават ТАСС и FROG NEWS

"Категорично отхвърляме всякакви обвинения. Освен това смятаме, че тази тема трябва да бъде обсъдена на възможно най-високо ниво", каза говорителят на Кремъл.

Той добави, че Москва излезе с инициативата „да се разгледа тази тема в Съвета за сигурност“. "Знаем, че тази инициатива е блокирана. Нашите дипломати ще продължат активни усилия за внасяне на този въпрос в дневния ред на Съвета за сигурност. Темата е твърде сериозна", каза Песков.

„Ситуацията със сигурност е сериозна и тук бихме искали особено много международни лидери да не бързат да правят изявления, да отправят широки обвинения, но все пак да искат информация от различни източници, поне да изслушат нашите аргументи“, каза Песков.

Кремъл не коментира как тази ситуация може да повлияе на преговорите между делегациите на Руската федерация и Украйна. „Все още не коментираме това. Все още нямам информация за графика за продължаване на преговорите", каза Песков, отговаряйки на релевантен въпрос.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Десо
    Хайде путинофили,активация,активация,че трябва да плащаме на Русия с рубли!А ченчбюрата ви очакват.
  • 0
    2
    Сашо
    Щях да съм много изненадан,ако Русия си признаеше вината за извършеното!
  • 1
    1
    Беленет
    Eй, ама тия наистина си заслужават боя.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари