Пентагонът ускорява доставката на танкове "Ейбрамс" за Украйна

2
Целта е 70-тонните мощни бойни машини да достигнат до военната зона в Украйна през следващите 8 до 10 месеца
Целта е 70-тонните мощни бойни машини да достигнат до военната зона в Украйна през следващите 8 до 10 месеца Снимка: АП

Целта е 70-тонните мощни бойни машини да достигнат до военната зона в Украйна през следващите 8 до 10 месеца

Пентагонът ще ускори доставката на американски танкове "Ейбрамс" за Украйна, избирайки да изпрати реновирания по-стар модел, който може да бъде подготвен по-бързо, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на правителството на САЩ, съобщи БТА.

Агенцията отбелязва, че целта е 70-тонните мощни бойни машини да достигнат до военната зона в Украйна през следващите 8 до 10 месеца.

Първоначалният план беше в Украйна да бъдат изпратени американските танкове "Ейбрамс" в по-модерната им конфигурация М1А2, което би отнело една или две години за тяхното производство и доставка. Според цитираните представители на правителството на САЩ е било взето решение да се изпрати по-старата конфигурация М1А1 на танковете "Ейбрамс", които може да бъдат доставени от резерва на американската армия. За украинските сили ще бъде по-лесно да бъдат обучени за тяхното използване и поддръжка.

Цитираните източници са пожелали да запазят анонимност, защото тези планове още не са още достояние на широката общественост. Очаква се Пентагонът да излезе с такова съобщение в скоро време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари