Пенсионерки плетат пуловери за пилета

0
"Не съм си помисляла, че някой може да прави пуловери за пилета."
"Не съм си помисляла, че някой може да прави пуловери за пилета."

Група пенсионерки от предградията на Бостън изплетоха пуловери, които да топлят пилетата през зимата, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Необичайният проект започна, след като членовете на клуба по плетене в дома за възрастни хора в Милтън, щата Масачузетс, разбраха за страданията на някои пилета по това време на годината.

Определени породи сменят перушината си през зимните месеци. Други, внесени от места с тропически климат, просто не са пригодени за зимните условия.

"Не съм си помисляла и в най-смелите си мечти, че някой може да прави пуловери за пилета. Толкова странни неща има по света напоследък. За мен беше много успокояващо да работя по този проект", каза 76-годишната Барбара Уидмейър, която плете от 15-годишна.

Друга от пенсионираните жени, 76-годишната Либи Каплан сподели, че преживяването й е помогнало да превъзмогне страха си от птици.

"Един човек каза, че има много по-важни неща, които да се направят в този свят. "Правете неща за хора, които се нуждаят от тях". Помислих си, че и животните имат нужда да им е топло, и толкова се радвам, че го направихме", добави тя.

Организаторът Нанси Кърнс каза, че проектът помага на пилетата в съседен имот на благотворителната организация "Мери Ем Би Уейкфийлд".

Според говорителя на организацията Ерика Макс продукцията от яйца е скочила значително, откакто птиците започнали да носят пуловерите.

Членовете на клуба по плетене се чудят с какъв екзотичен нов проект да се захванат. Нанси Кърнс каза, че някой й е дал идеята за нуждата от одеяла в убежище за слонове в Индия. Тя се пошегува, че изработката на нещо с размерите на дебелокожите вероятно е твърде амбициозна цел.

"По всяка вероятност няма да се заемем с това, но никога не се знае", допълни тя.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари