Пенсиите ще се изплащат от 7 до 23 април

0
След Великден в пощите ще има по-малко хора
След Великден в пощите ще има по-малко хора Видео: Дарик радио

"Изплащането на пенсиите за април ще започне на 7 април и ще продължи до 20 април, но тази месец, заради Великден, този срок е удължен до 23 април".

Това каза Ивайло Иванов, управител на НОИ, предава Дарик радио.

Бългрски пощи са препоръчали на всички над 65 години да отидат да си получат пенсиите до 12 часа, а всички останали след този час. А за хората над 68 години се препоръчва да отидат след Великден, тогава ще има по-малко хора и ще е по добре да отидат на 22 и 23 април, препоръча Иванов.

Около 1 милион и 200 хиляди, получават пенсиите си по банкови сметки, а около 950 хиляда трябва лично да си ги вземат, но за хората над 68 години, ако са заявили пред БП, парите могат да се занесат с куриер в дома на пенсионера.

Допълнителните 40 лева за пенсионерите с най-ниски пенсии ще бъдат изплатени сега, с пенсиите за април.

Ивайло Иванов разясни и електронните услуги, които сега предоставя НОИ

Той разясни как се постъпва със заявлениетя за безработица, те вече могат да се подават и в Бюрото по труда и не е необходимо да се ходи до НОИ.

Институтът предлага 70 електронни услуги и могат да се правят различни справки, от размера на пенсията до майчинските, и какво е изплатил работодателя.

438 млн. лева има във Фонд "Безработица", предложението е сумата да бъде увеличена с 1 млрд. лева, това трябва да се приеме от НС, допълни Иванов. Той допълни, че смята тази сума за достатъчна да се поеме по-големия брой безработни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари