Пенчо Милков размаха пръст на ВиК - Русе

7
По-добра координация изиска Община Русе от ръководителите и изпълнителите на ВиК проекта
По-добра координация изиска Община Русе от ръководителите и изпълнителите на ВиК проекта Снимка: Община Русе

По-добра координация изиска Община Русе от ръководителите и изпълнителите на ВиК проекта

В сградата на ВиК – Русе кметът Пенчо Милков и зам.-кметът Магдалина Илиева се включиха в месечната среща между ръководителите на Водния цикъл и фирми-изпълнители.

"Получаваме от вас заявления за одобрение на временна организация на движение (ВОД), след което не започвате строително-ремонтни дейности и искате от общината удължаване сроковете. Това е недопустимо. Преди стартирането на изкопните ви дейности Община Русе организира напълно нов начин на сметосъбиране, придвижване на хора и автомобили и други комунални услуги. Всичко това създава напрежение у хората и не бива да си играете с търпението им“, призова кметът.

Въпреки че Община Русе не е възложител по проекта, представителите на местната власт настояха за ежеседмични срещи с представител на всеки от 5-те консорциума със строителни фирми. На тях те своевременно ще съобщават за предстоящи разкопавания и нужда от временна организация на движението. Целта е да бъде събрана пълна информация от десетките подизпълнители и затварянето за движение на улиците в Русе да бъде координирано, за да не се блокират няколко едновременно и това да пречи на придвижването в цели квартали.

Пример бе даден с неодобрената от Общината временна организация за движението по ул. „Солун“, тъй като в кв. „Възраждане“ в момента са затворени и други участъци и това ще направи придвижването изключително трудно.

Призив за по-добра координация между изпълнителите и завършване на започнатите дейности навреме отправи и управителят на ВиК – Русе инж. Илиан Милев.

„Дори и да не сте от Русе ви призовавам да работите бързо и съвместно, за да сте горди с направеното след това. Градът и хората го заслужават“, обърна се Пенчо Милков към строителите и проектантите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Оня с коня
    Тъкмо улегна разкопаното по ул. Изола Планина и тези със цикъла го разкопаха отново! Та питането е кога ще има асфалт, то здрав подход към квартал Дружба 1 не остана! Кога ще си заринат дупката на ул. Студен Кладенец? То да обикалям заради простащината ви ми струва пари за гориво и разбито окачване в траповете ви.
  • 6
    11
    Изплюха камъчето, най-сетне!
    Ето и ситуацията за хаоса на "Воден цикъл" в Русе: "... 5-те консорциума (договорно обединяване на търговци за осъществяване на определена дейност) със строителни фирми ..." - неясно колко са на брой, както им казва кмета „Дори и да не сте от Русе ..." , всяка от които прави сама за себе си на парче изкопните работи, та именно и затова липсва "...координация между изпълнителите ...", а тъй като "... Община Русе не е възложител по проекта ..." не я интересува случващото се в града, ама хич!
  • 0
    10
    До Русе
    Че то такъв проект като водния цикъл плаща пенсиите на ГЕРБ, така са се окопали във властта, че ще цоцат десетки години още
  • 0
    9
    543
    Ако затворят ул "Доростол" Вадим пръчките!!!!
  • 11
    8
    Стрелко
    Този уволнения Д. Наков какво прави там??? Пенчо, какво става???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари