Пенчо Милков: Предстои разкопаване на централната част, трудностите ще стават повече

3
За цялостно асфалтиране на улици ще се използват 7,8 милиона лева
За цялостно асфалтиране на улици ще се използват 7,8 милиона лева Видео: Русе Медиа

За цялостно асфалтиране на улици ще се използват 7,8 милиона лева

Трудностите ще стават все повече с навлизането на ВиК-проекта в града тъй като предстои да се разкопават улици като „Плиска“, „Доростол“, централната част, коментира днес кметът на Русе Пенчо Милков, предаде Русе Медиа

Именно за цялостно асфалтиране на улици, по които ВиК е оправила само разкопаната траншея, както е по проект, ще се използват отпуснатите от МРРБ близо 7,8 млн.лв.

Затварянето на бул.“Христо Ботев“ в едното платно действително създава големи неудобства за шофьорите, но там трябва да се изгради огромен колектор под булеварда, за да няма повече наводнения. Вариантът да се пусне движението двупосочно в свободното платно е бил отхвърлен, тъй като предстои в същото това платно да се разкопае и най-лявата лента. Така ще останат само две ленти, а отделно бул.“Христо Ботев“ ще трябва да бъде свързан напречно с бул.“Цар Освободител“, което също ще доведе до затваряне на района.

Кметът сподели, че е много трудно е да убедиш държавата да отпусне средства за ремонт на улиците след ВиК, защото вече е дала пари за водния цикъл на държавното дружество. Само че според проекта са отпуснати средства за възстановяване само на траншеите, ако улицата е разкопана под 50 %. Според кмета Милков е трябвало ВиК със свои средства да направи цялостното преасфалтиране.

Въпреки че община Русе е поискала 17 млн.лв., ще бъдат дадени само 7,8 млн. Те няма да се отпускат веднага, нито с постановление на Министерския съвет, а от МРРБ след доказване на направен разход. Предстои регионалното министерство да поиска от общината да изпрати документи за проектната си готовност за ремонт на уличната мрежа. Такива има още от времето, когато бе изтеглен кредитът за улиците в Русе, тъй като част от тях не бяха асфалтирани именно заради бъдещото разкопаване от ВиК.

Тъй като парите са по-малко от поисканите, все още не е ясно кои улици ще бъдат ремонтирани с тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    16
    zve
    Още година някъде остава и ще имаме избори за нов кмет, че този не се търпи.
  • 6
    15
    Без оправдание
    Предстои приключване на твоя мандат и некадърното ти управление. Казано ясно и точно.
  • 7
    14
    Георги
    Защо водата в Русе е 3.85 лв/м3 ? В Мюнхен водата е също €2, но там заплатите са × 10 пъти повече, индустриалния ток е €1230/ мвтч. Също там копаят и променят водопроводната мрежа и асфалтират. Кой я сметна м3 вода в Русе на €2 ? Дано това да даде път на Русе да стане като Мюнхен Германия
  • 3
    13
    Избирател
    Моля, да асфалтирате и недостъпната улица Кметска гордост
  • 10
    12
    colibri
    До ФЕЛДШЕРА-Решение номер 1002 от 16.04.1997год. на РОС е преобразувано дружеството във ВиК ООД Русе със съдружници държавата/МРРБ/ и общините Русе, Сл. поле, Ветово, Иваново, Две могили, Борово, Бяла и Ценово. Източник-ВиК ООД Русе.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари