Пенчо Милков предлага Общината да дари 2000 лева на храм "Света Петка"

1
В Община Русе е получено писмо от Русенския митрополит Наум, с което се иска църквата "Света Петка" да бъде освободена от заплащане на местни такси
В Община Русе е получено писмо от Русенския митрополит Наум, с което се иска църквата "Света Петка" да бъде освободена от заплащане на местни такси Видео: Кис 13

Общината да дари близо 2000 лева за подпомагане на основния ремонт и реставрацията на храм "Света Петка", предлага кметът на Русе Пенчо Милков.

Средствата ще се използват за покриване разходите за процедиране на комплексния проект за инвестиционната инициатива, която включва и изграждане на Посетителски център с параклис, предава Кис 13.

В Община Русе е получено писмо от Русенския митрополит Наум, с което се иска църквата "Света Петка" да бъде освободена от заплащане на местни такси, дължими при процедиране на комплексния проект, които възлизат общо на около 1960 лева, тъй като сумата е непосилна за църковната каса на храма. Законът обаче не позволява да бъдат освобождавани от заплащането на местни такси конкретни лица, се посочва в докладната. Допустимо е Общинският съвет да освободи отделни категории лица изцяло или частично от заплащане на отделни видове такси.

Според кмета Пенчо Милков, реставрацията и основният ремонт на църковния храм е дело, което следва да бъде подпомогнато от Община Русе. Затова предлага на общинските съветници да вземат решение сумата да бъде дарена на църквата "Света Петка", които да бъдат използвани за покриване разходите за процедиране на комплексния проект за инвестиционна инициатива "Основен ремонт и реставрация и изграждане на посетителски център с параклис".

Предстои предложението да се разгледа на заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет през следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук