Пенчо Милков награди с парична премия Радослав Росенов

1
Радослав Росенов бе награден за златния си медал по бокс от международен турнир
Радослав Росенов бе награден за златния си медал по бокс от международен турнир

Радослав Росенов бе награден за златния си медал по бокс от международен турнир

Кметът Пенчо Милков награди с парична премия състезателя на „Боксов клуб Русе“ Радослав Росенов. Преди дни той се върна със златен медал и купата на съдиите Най-добър боксьор“ от Международния турнир Купа „Странджа“ в София.

„Ти доказа на всички ни, че е възможно да учиш и да се трудиш тук, в Русе, и усилията ти да бъдат възнаградени“, обърна се към спортиста кметът Пенчо Милков.

Той отличи Радослав пред погледите на изявени русенски ученици и подчерта, че постоянството му следва да е вдъхновение за всички тях в различните сфери, в които искат да се развиват.

Турнирът Купа „Странджа“ е най-старият и престижен международен турнир по бокс за мъже в Европа. Той е със златен статут към Диамантената лига и награден фонд от 200 000 долара и се състои за 73-и път. В гладиаторските битки взеха участие 36 страни от 4 континента, а България се представи с 12 мъже. Радослав Росенов впечатли с играта си всички привърженици на бокса в залата. Първата му среща приключи с нокаут в 27-та секунда, вторият мач със Симоне /Италия/ завърши 5:0, а на финала победи германеца Йълдъръм с 5:0 и два нокдауна. Русенският спортист беше единодушно награден от съдиите с купа за най-добър боксьор на турнира.

Специално поздравление от кмета на Община Русе получи и треньорът на Радослав Съби СъбевПенчо Милков благодари на наставника, че неговите възпитаници прославят Русе и пожела още големи успехи на русенската спортна школа

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари