Пенчо Милков награди боксьора Радослав Росенов

4

Състезателят на боксов клуб "Русе" е двукратен европейски шампион за мъже до 22 години

"От мое име и от името на русенци ти благодаря за това, че трета поредна година връщаш Купа „Странджа“ там, където ѝ е мястото – в родния Русе.

С тези думи кметът Пенчо Милков посрещна в своя кабинет състезателя на Боксов клуб „Русе“ Радослав Росенов. Той награди спортиста за успеха му през февруари, когато младият русенец спечели златния медал в категория до 63,5 кг. на 75-ото издание на Международния боксов турнир „Купа Странджа“. Това е трето поред отличие за боксьора, който е и двукратен европейски шампион за мъже до 22 години.

С поздравителен адрес бе почетен и треньорът на боксьора – Съби Събев, с чиято помощ спортистът постига успехи на ринга както в България, така и в чужбина. Пенчо Милков уважи и изпълнителния директор на Боксов клуб „Русе“ Илия Сяров за цялостната му дейност, спомогнала за развиването на множество русенски таланти.

Радослав Росенов сподели за трудностите, през които е преминал, за да се окичи с поредната победа. Спортистът очерта като свои следващи цели Европейското първенство в Белград, Сърбия, и предстоящата квота за участие в Олимпийските игри, които ще се проведат през лятото в Париж. Русенският боксьор се надява да представи достойно Русе и България на най-важното спортно събитие, както и да достигне до върха на почетната стълбичка без травми.

На срещата присъстваха още заместник-кметът на община Русе Борислав Рачев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лъчезар Иванов, президентът и членът на управителния съвет на боксовия клуб Павел Сяров и Иван Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари