Пенчо Милков издаде нова заповед за пътуването до земеделски имоти

11
Собствениците на имоти ще трябва да показват на КПП-тата специална бележка, заверена от кмета
Собствениците на имоти ще трябва да показват на КПП-тата специална бележка, заверена от кмета

Кметът на Община Русе Пенчо Милков издаде заповед, с която се позволява на хората, които имат собствени земеделски имоти извън населеното място, в което живеят, да преминават през контролно-пропускателните пунктове като представят служебна бележка, издадена от кмета на съответната община или упълномощено от него лице, в която се намира обработваемият от тях имот.

Документът е на основата на Заповед № РД-01-196/10.04.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

В Община Русе е създадена необходимата организация и от понеделник гражданите могат да получат необходимата им служебна бележка от деловодството на администрацията. През първите събота и неделя след заповедта (11 и 12 април) хората могат да пътуват до земеделските си имоти и със сега действащата декларация за преминаване през КПП в областните градове, заверена от дежурен служител в Община Русе.

В заповедта е записано още, че водачите на транспортни средства, които превозват сезонни земеделски работници до обработваемите селскостопански площи, представят служебна бележка от работодателя на сезонните работници, в която е посочен маршрутът и списък на пътниците.

Работодателите са длъжни да осигурят на работниците лични предпазни средства, в т.ч. защитни маски за лице и ръкавици. Превозвачът е задължен да дезинфекцира транспортното средство преди отпътуването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари