Пейо Яворов: Дано сте ме научили добре

0
Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре :)
Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре :)

В навечерието на матурите по български език и литература потребител във Facebook с име Пейо Яворов и профилна снимка на поета публикува думите: „Успех на всички утре. Дано сте ме научили добре :)“ в групата „Кандидат-студенти СУ 2015″, написа OFFNews.

Смята се, че изпитният вариант не е бил известен преди 5:30 часа тази сутрин. Въпреки твърденията на служители на Министерството на образованието, че е невъзможно темата да изтече, защото тестът се генерира от компютър и вариантите за комбинации от задачи са над 11 млн., се падна именно Пейо Яворов със стихотворението му „Ще бъдеш в бяло“.

Днес потребителят отново се появи в групата с думите „Шегата настрана наистина знаех, че ще се падне.“ На въпрос от други членове на групата кой е той, „Пейо Яворов“ отговори:“Ако кажа това, колегите от МОН ще ме надушат и ще остана без работа :). Не се безпокойте, и догодина ще ви кажа пак кой ще се падне.“

По думите му той е направил този профил и е писал в групата на Софийския университет преднамерено.

„Разбрах темата още вчера веднага щом я смениха, тъй като, както повечето знаете, беше изтекла информация от един колега, който, за разлика от мен, не може да преценява нещата. Няма такова нещо, че темата се тегли сутринта преди матурата. Темата се знае предварително, но само от 3-4 човека. Ако с нещо съм осквернил името на Пейо Яворов, съжалявам, но нито ме интересува, нито мисля, че трябва да го взимате под внимание. Нарочно го написах вчера късно, за да не могат да я сменят до сутринта и за мой късмет не го направиха. Успех ви пожелавам на изпита на 7-ми юни. Може и там да изкочи нещо един ден предварително.“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари