Пейки-книги в Русе не издържаха на слънцето и жегите

2
Фолиото е напукано, надписите с текстове и снимки са избледнели и нечетивни
Фолиото е напукано, надписите с текстове и снимки са избледнели и нечетивни Видео: Русе Медиа

Фолиото е напукано, надписите с текстове и снимки са избледнели и нечетивни

Част от пейките във формата на книги, съдържащи информация за Русе и бележити личности, вече са повредени и покритията с надписите са нечетивни. Оказва, че изборът на мястото, където да се поставят, е от ключово значение.

Най-силно са пострадали пейките, които са изложени на жаркото слънце – особено двете, които са пред Паметника на свободата. Фолиото е напукано, надписите с текстове и снимки са избледнели и нечетивни, а отделно недобросъвестни русенци са ги използвали да лепят дъвки и стикери по тях. Пейките книги, които са имали щастието да са на сенчести места, са доста по-запазени, макар че и при тях на места защитното фолио е започнало да се отлепя. Очаква се Общината да направи оглед и да помисли как да ги възстанови, информира Русе Медиа.

Реализацията на идеята на определени места в града да се разполагат пейки книги, които да разказват и напомнят за важни исторически събития и личности, свързани с Русе, започна преди две години. Част от пейките бяха осигурени от Общината като част от рекламна кампания за популяризиране на туристически маршрут „Героите на свободата“ по идея на Консултативния съвет по туризъм, а някои са дарени от организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    23
    Бенчо
    В Москва съм. В Москва.
  • 4
    22
    Надежда
    Дразнещо е, когато се пише неграмотно в такива сайтове. Няма дума "нечетивни" в българския език. Правете си проверки в тълковния речник. Открихте ли правилната дума? Или и занапред ще поощряване полу-грамотността на населението!
  • 4
    21
    Свободен
    Нормално е. Хартията гори лесно при висока температура. Кмете, ставаш смешен като предните кметове с неграмотността си. Да си кмет не е като да си с мозък.
  • 4
    20
    Русенка
    Спрете! Стига сте мрънкали! Корнелия е доволна от работата на Кмета! Всеки по веригата е захлебил порядъчно! ТИР- паркинг- нали има?! Отивайте на карнавала с децата! Фърляйте пиратки!
  • 4
    19
    Вазелина
    Пенчоооо. Обичам тееее. С фамилия Курвадински. Кубадиски. Слабеикоф. Пенчоооо. Либиецо мои.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари