Педиатърка лекува деца с оцет

2
Знахарските методи на лекарката са довели до пневмония и остър отит на 2-годишно момиченце
Знахарските методи на лекарката са довели до пневмония и остър отит на 2-годишно момиченце

Знахарските методи на лекарката са довели до пневмония и остър отит на 2-годишно момиченце

Лекарка, която вместо да помогне, увредила 2-годишно дете, прилагайки знахарски методи за лечението му, се отърва само с глоба. Педиатърката Диана Девлова лекувала малката Виктория Сярова в Стара Загора със сироп против температура и компрес с оцет. Докторката пренебрегнала напълно симптомите на откритото по-късно тежко заболяване на детето – отит и пневмония.

Дамата в бяла престилка е джипи със специалност „Педиатрия“. Тя продължава да приема пациенти и все още много родители доверяват децата си на нея. За престъпното ѝ отношение към малката Виктория от прокуратурата поискаха 1 година лишаване от свобода условно, както и 2 години да бъде лишена да упражнява професията си. Първа инстанция на съда ѝ отсъжда глоба от 10 000 лева като обезщетение за причинени неимуществени вреди на семейството, както и разноските по делото.

Да заплати 2500 лева глоба определи Окръжният съд в Стара Загора, съобщава Телеграф. Делото се връща обаче на районен съд, след което съдиите си правят отвод и така се прехвърля в Пловдив. Под тепетата втората инстанция също постановява условно наказание и потвърждава глобата от 2500 лева.

Мъките на старозагорското семейство започват на 24 януари 2017 г., когато 2-годишната Виктория Сярова получава хрема. Водят я на преглед при личната ѝ лекарка д-р Девлова, която изписва капки за нос и съветва родителите да не спират малката от яслата. Там на следващия ден тя вдига 39,6° температура. След като си прибират детето, родителите се обаждат пак на д-р Девлова, която взема 50 лева за домашно посещение и преглежда момиченцето. Заключението ѝ е, че е здраво, но е възможна вирусна инфекция, с която според нея организмът ще се справи. Препоръчва сироп и компреси с оцет за сваляне на температурата.

Състоянието на детето обаче продължава да се влошава, но педиатърката е категорична – сироп и оцет. Майката настоява за рентген, изследвания на секрет от носа, ушите и гърлото, но докторката я убеждава, че това е напълно излишно. Състоянието на детето обаче продължава да се влошава. Така родителите го водят в болница „Тракия“, където оперират двете му уши. Лекарска комисия установява, че Виктория е с пневмония и остър гноен отит на средното ухо. Следват още две операции на дясното ухо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Стоян
    Егати тъпата лекарка,тя е от тези сигурно с купени дипломи!!!Така е,като ги раздават на кило,учи всеки идиот медицина,всяка циганора,и бьлгарски не знаят ,но приети медицина!Трагедия...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари