Педиатър в Александровска болница: Ние обгрижваме повече от половината болни от муковисцидоза у нас

1
"С новите апарати можем да вземем малка доза кръв и за 5 минути имаме всички показатели", обясни доц. Гергана Петрова
"С новите апарати можем да вземем малка доза кръв и за 5 минути имаме всички показатели", обясни доц. Гергана Петрова Снимка: NOVA

"С новите апарати можем да вземем малка доза кръв и за 5 минути имаме всички показатели", обясни доц. Гергана Петрова

Деца с редки заболявания, с вродени аномалии, с муковисцидоза, с имунни дефицити се лекуват в Александровска болница. Това са пациенти с доста здравословни проблеми и усложнения от редките болести. Не всички колеги познават в детайли заболяванията и за това малките пациенти се лекуват на специализирани места.

Това заяви доц. Гергана Петрова – началник на клиниката по педиатрия в Александровска болница по NOVA.

От 250 пациенти с муковисцидоза в България, 140 ги обгрижваме ние. Имаме може би най-голям опит с такива пациенти, нашата клиника е първата, която ги диагностицира, въвели сме методи, създали сме хубав екип. Помагаме си и с другите отделения, за да не стават тези пациенти „здравни емигранти”. При съмнение за рядка болест пациентът се диагностицира при нас, прави се програма за неговото лечение”, каза доц. Петрова.

С новите апарати можем да вземем малка доза кръв и за 5 минути имаме всички показатели, които ни трябват за кръвни проби при малките пациенти”, обясни педиатърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари