Пътят на Йосиф Панов - Пепелянката до световния връх

1
Как едно обикновено момче от Буковлък постигна най-значимата победа в кариерата си до момента
Как едно обикновено момче от Буковлък постигна най-значимата победа в кариерата си до момента Видео: NOVA

Как едно обикновено момче от Буковлък постигна най-значимата победа в кариерата си до момента

Той е едно обикновено момче от Буковлък, което се качи на големия ринг и стана световен шампион. NOVA ни среща с боксьора Йосиф Панов - Пепелянката.

Преди няколко месеца талантливият спортист триумфира със световната титла на Универсалната боксова организация (UBO) в полусредна категория. Той постигна най-значимата победа в кариерата си до момента. Панов успя да надделее срещу французина Саид Месауд.

"До момента това е най-голямото ми постижение. Световната титла вече е в Плевен и в България”, казва Йосиф Панов. Той уточнява, че е вярвал, че ще се изправи в такъв голям мач за световна титла, но не е вярвал, че това ще се случи в България.

Казват ми „Пепелянката” заради скоростта, която имам и заради движението като змия, което използвам”, добавя той.

Спортистът уточнява, че успехите му се дължат на труд, дисциплина и воля. „Аз съм смирен човек, уважавам всеки и си заслужих уважението на хората. Когато имам битка съм спокоен, израснал съм в буйна среда. Това ме направи силен”, казва боксьорът.

Той допълва, че играе своите битки с мисъл. Споделя, че ако не е бил спортът живота му е щял да тръгне в друга, по-различна посока. Йосиф Панов избира да живее в Буковлък заради семейството си. „Тук ми е спокойно, децата ми живеят, както мечтая”, допълва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари