Пътуванията от Китай се увеличиха рязко след отварянето на границите

2
Между 8 и 12 януари са отчетени 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - извън страната
Между 8 и 12 януари са отчетени 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - извън страната Снимка: БТА / АП

Между 8 и 12 януари са отчетени 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - извън страната

Служител на китайската имиграционна служба съобщи днес, че 1,35 милиона души са подали заявления за издаване на паспорти и за визи за Хонконг и Макао от 8 януари – денят, в който Китай отвори границите си за пътуване след три години политика на изолация, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Броят на заявленията за документи, които осигуряват влизане и излизане от страната, ще продължат да се увеличават стабилно в близко бъдеще. Националната имиграционна служба ще приспособи активно услугите си за обслужване, за да предостави нужното удобство на хората да пътуват безпроблемно", каза Лю Хайтао, генерален директор на департамента по инспекция и управление на границите в Националната имиграционна служба.

Между 8 и 12 януари са отчетени 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - извън страната.

Това е с 48,9% повече от периода преди разхлабването на ограниченията заради ковид в Китай, но едва 26,2% от нивата през 2019 година преди началото на пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари