Китай блокира над 1000 акаунта в социалните мрежи на хора, които са несъгласни с ковид политиката

1
Платформата "Sina Weibo" съобщи, че е разгледала близо 13 000 нарушения
Платформата "Sina Weibo" съобщи, че е разгледала близо 13 000 нарушения

Сред профилите "нарушители" има такива на експерти, учени и медицински работници

Китай е блокирал или закрил профилите в социалните мрежи на повече от 1000 критици на правителствената политика във връзка с епидемията от КОВИД-19, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Популярната в Китай социална платформа "Сина Уейбо" ("Sina Weibo") съобщи, че е разгледала 12 854 нарушения, в това число атаки срещу експерти, учени и медицински работници, и е издала временни или постоянни забрани на 1120 акаунта. Компанията "ще продължи да засилва разследването и премахването на всички видове незаконно съдържание и ще създаде хармонична и приятелска среда за повечето потребители", се казва в изявление на "Сина Уейбо".

Управляващата Комунистическа партия до голяма степен разчиташе на медицинската общност, за да оправдае строгите си мерки за затваряне, карантина и масови тестове, от които почти внезапно се отказа през миналия месец. Това доведе до рязко увеличение в броя на новите случаи, които подложиха на натиск здравната система на страната. Комунистическата партия не допуска пряка критика и налага строги ограничения на свободата на словото, отбелязва АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари