Пациент с коронавирус е транспортиран от свищовската болница до Русе

0
Причината е, че пациентът е получил усложнение и състоянието му се е влошило
Причината е, че пациентът е получил усложнение и състоянието му се е влошило

Пациент с коронавирус е транспортиран от свищовската болница до Русе.

Причината е, че пациентът е получил усложнение и състоянието му се е влошило.

През последното денонощие трима пациенти на COVID отделението в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов са получили усложнения, които са наложили тяхното транспортиране до болниците във Велико Търново, Русе и Варна.

Двама от тях са в средно-тежко състояние, а един е с опасност за живота. Към 7 ноември са приети шест нови пациенти и капацитетът на отделението е запълнен, информира Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса.

От Щаба напомнят, че случаите на установени лица с коронавирус ежедневно се увеличават, хоспитализираните лица – също. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в община Свищов, Общински кризисен щаб отново призовава жителите на цялата община да спазват стриктно противоепидемичните мерки, а при появата на първи симптоми да се обръщат своевременно към своите лични лекари и да избягват самолечение.

Умоляват се всички да бъдат отговорни в действията си, да ограничат срещите помежду си и пътуванията до други населени места.

Носете маски, спазвайте дистанция, мийте често ръцете си, проветрявайте редовно помещенията. Запазването на здравето е обща отговорност на всички нас, казват още от Щаба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари