Пътнически самолет изчезна над Ламанша

0
Организирана е операция по издирването на самолета, с двама души на борда
Организирана е операция по издирването на самолета, с двама души на борда

Организирана е операция по издирването на самолета, с двама души на борда

В неделя бе организирана операция по издирването на пътнически самолет, с двама души на борда, който изчезна в събота в морето между Франция и Англия.

Самолетът, тип Р28, излетял в събота от Уелсбърн (Великобритания) в посока на френския морски курорт Льо Туке (Па дьо Кале), съобщи морската префектура.

Регистрираната във Великобритания машина е летяла в компанията на други пет пътнически самолета като част от съвместен излет, съобщиха от префектурата Па дьо Кале.

Последното ѝ известно местоположение е било по средата на Ламанша, на 25 мили (45 км) от Дъндженес, в крайния югоизток на Англия, се казва в съобщение на британската брегова охрана за пресата.

Значителни френски и британски ресурси за издирването бяха разгърнати в събота, но напразно.

В неделя търсенето бе подновено с френски хеликоптер и спасителна лодка, наети от френския флот, както и самолет на британската брегова охрана.

Множеството търговски кораби, плаващи в района бяха известени, но за момента не са открити отломки, нито доказателства за падането на самолета, уточни морската префектура пред АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари