Пътни работници ще блокират пътища в Русе, Белокопитово и Бургас

0
Заради липса на средства строителите поетапно спират работа
Заради липса на средства строителите поетапно спират работа Снимка: БГНЕС / Архив

Заради липса на средства строителите поетапно спират работа

Работниците от пътно-строителната фирма "Автомагистрали Черно море" Шумен ще продължават с протестите и в сряда ще бъдат пред областната администрация в града, а в петък ще блокират пътища на три места - Белокопитово, Русе и Бургас.

Недоволството е породено от неизплатени задължения в размер на близо 37 милиона лева за ремонт на участък от автомагистрала "Тракия".

В Сутрешния блок на БНТ заместник- министърът на регионалното развитие Захари Христов заяви, че са възлагани ремонти на пътища без финансиране, без проекти и без строително разрешение.

Заради липса на средства строителите поетапно спират работа. Вече не могат да купуват горива и материали, а доставчиците на суровини отказват да дават на кредит.

Фирмата е получила предупреждение за спиране на електричеството. Работниците са недоволни и от думите на говорителя на служебното правителство Антон Кутев, който им посочи определен адрес в Банкя, където да пренесат протеста си.

"Протестираме пред институциите, независимо кой е в тях, дали от ГЕРБ, дали е БСП, дали е, който ще да е там. Щом е министър, той отговаря", заяви Петя Стоянова, финансов директор на "Автомагистрали Черно море" - Шумен.

Протестиращите са получили подкрепа и от колеги от страната, които също ще блокират пътни артерии в Русе и в Бургас.

Имаме само икономически искания. Икономическите искания са за 37 милиона лева, които ни дължи държавата, да ни бъдат платени, но да ни бъдат платени всичките, не искаме на парчета.

В сутрешния блок на БНТ заместник регионалният министър Захари Христов заяви, че се търси решение на сложния казус възлагани ремонти без осигурено финансиране.

"Дори и парите да се платят, това е решение на парче. Нашият екип, това, което основно се опитва да направи, и мисля, че в голяма степен направихме доста неща по тази линия, да върнем правилата в строителния процес", допълни Захари Христов, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Заместник-министърът каза още, че са поискали актуализация на бюджета, за да се осигурят средства за най-спешни и за текущи ремонти. Той допълни, че проблемът не е само в парите, а в правната рамка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари