„Пътна полиция” засилва контрола по пътищата у нас

0
Брифинг на “Пътна полиция” за новата специализирана операция
Брифинг на “Пътна полиция” за новата специализирана операция

Днес започва нова специализирана полицейска операция

Засилено полицейско присъствие по пътищата на страната. Днес започва нова специализирана полицейска операция. Тя ще е безсрочна и ще е насочена с акцент към водачите на товарни автомобили, съобщиха от КАТ.

"Целта е да се обхване максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверени. Шофьори, които се движат по правилата, но имат други нарушения - нередовни документи или са употребили алкохол, да бъдат заловени. Ежедневно констатираме между 40 и 50 случая на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. Операцията по пътищата е без краен срок, всяка седмица на различни места ще се състоят проверки. Акцент се поставя върху водачите на товарните автомобили", заяви инспектор Лъчезар Близнаков, цитиран от NOVA.

По думите му акцията започва сутринта, защото често водачи си позволяват да шофират под въздействието на забранени вещества по това време на деня.

По последни данни от уикенда, за денонощие са били проверени над 7500 моторни превозни средства. Съставени са 1664 фиша и над 580 акта за административни нарушения.  

Установени са общо 32-ма шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари