Пътна полиция стартира нова акция от днес

12
Водачите ще бъдат проверявани за алкохол, наркотици, правоспособност. Ще се следи и дали автомобилите имат задължителната застраховка "Гражданска отговорност"
Водачите ще бъдат проверявани за алкохол, наркотици, правоспособност. Ще се следи и дали автомобилите имат задължителната застраховка "Гражданска отговорност" Снимка: БГНЕС

Мащабна акция на Пътна полиция стартира днес на територията на цялата страна. Тя ще протече на два етапа, а повод за нея са зачестилите пътно-транспортни произшествия с жертви през последните дни

За последните три дни са станали 7 инцидента с 10 загинали и един тежко ранен, съобщи TrafficNews.bg. Анализите показват, че катастрофите са в следствие на неправилни маневри, навлизане в насрещното платно за движение и загуба на контрол върху возилото.

От 14:00 часа днес до петък ще се проведат масови проверки в малките населени места в цялата страна. Водачите ще бъдат проверявани за алкохол, наркотици, правоспособност. Ще се следи и дали автомобилите имат задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Във втория етап от акцията ще се следи за несъобразена скорост на първокласни второкласни пътища и автомагистрали. Ще бъде засилен контролът по входно-изходните артерии.

Ежедневно се следи за спазването на скоростните режими в участъците по АМ "Тракия", където има неравности по пътното платно.

От МВР припомнят, че водачите следва да сядат зад волана отпочинали, да не предприемат рискови маневри и да спазват дистанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари