Пътищата в община Русе са проходими при зимни условия

1

Работата на снегопочистващите машини в града ще продължи и през тази нощ

Приключи опесъчаването на входно-изходните точки на град Русе и движението от и към града е възстановено след падналия сняг, съобщиха от Община Русе. Продължава и работата на фирмите, които се грижат за снегопочистването в общината.

В малките населени места главните пътища са разчистени и напълно проходими. Не са постъпвали сигнали за прекъснато електрозахранване и водоподаване.

Служителите на фирма „Нелсен“ са почистили основните улици, както и второстепенните. Предвид понижаващите се температури продължава третирането на пътните платна против заледяване. Забавяния в графика по сметосъбиране също няма, като от фирмата призовават гражданите да не паркират в близост до съдовете за отпадъци, за да могат да бъдат своевременно обслужвани.

Работата на снегопочистващите машини в града ще продължи и през тази нощ. За утрешния ден са осигурени екипи, които да разчистват пътните артерии. Предвидени са и над 40 работници на фирма „Берус“, които ще се грижат за по-малките улици и тротоарните пространства. Община Русе напомня на гражданите да осигурят достъп на техниката до улици и булеварди.

При възникване на инциденти сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    Русе
    Пенчо, защо хората ти вместо да разпръскват пясък, по улиците се разхвърлят едри като юмрук камъни? Вие нормални ли сте бе ?
  • 5
    6
    Ало, чистачите!
    Почвайте да фърляте сол по туртуарите и бомбардираните улици на гардъ, че много ЛЕД бе. Или зимата пак Ви изненада?
  • 5
    5
    ШЕНГЕНA
    БАГЕР ПО ТРОТОАРА ДА ВИ ЕБА БКП-ТО
  • 4
    4
    Нинофа
    Пътищата са чисти, защото кой кара снегорина? Ами как, кой? Мойто момче бе. Ама нещо се е замесил в някакъв любовен четериъгълник там. Голям палавник ейиииии.В софето едвам го задоволявах.
  • 4
    3
    Бенчо до 2
    Вгъзилено, казах ти малко по-умно да дрискаш положителни коментари, ама то толкова ти е селския акъл!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари