Пъстри Великденски приключения

1
Събитието ще се проведе на открито в градинката пред Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
Събитието ще се проведе на открито в градинката пред Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе Снимка: Dunavmost

Събитието ще се проведе на открито в градинката пред Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

Във връзка с предстоящия християнски празник Великден, на 13 април 2023 г. от 13:30 до 17:30 ч. Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе и Български младежки Червен кръст – Русе организират събитие на открито в градинката пред библиотеката (площад Батенберг) за русенските деца и граждани под надслов „Пъстри Великденски приключения“.

Идеята на организаторите е децата и който желае от гражданите да си боядисат великденско яйце в пункт „Цветове“ и да си го отнесат вкъщи, като за целта са осигурени яйца от стиропор, бои и клечки. На площадката ще има също:

- пункт „Първа Помощ“ - тук доброволци от БМЧК ще показват различни начини за оказване на първа помощ съобразно възрастта на участващите и присъстващите деца или тийнейждъри, а непосредствено след това те ще могат да повторят и упражнят наученото;

- пункт „Добротата в нас“ – дискусия с предварително подготвени от доброволците въпроси как е по-правилно да се постъпи в определени ситуации, като казусите са базирани на хуманните ценности;

- пункт „Здравословно хранене“ - интерактивна игра, тип пъзел, която представя видовете храни в пирамидална структура, като правилното разпределение между вредни и полезни храни ще бъде направено от участниците в играта;

- пункт „Екология“ - Предварително събрани „чисти“ отпадъци са разхвърляни, а участниците трябва да разпределят правилно боклука според това към кой от контейнерите отива той;

- пункт за снимки с Великденските зайци и приказните герои – тук всички желаещи могат да си направят селфи с Великденските зайци и библиотекари, облечени като приказни герои.

При лошо време ще прехвърлим веселбата на закрито – във фоайето на ІІ етаж и пространството на Библиотечко!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари