Първото електрическо такси в България е вече факт

0

През месец август в София стартира пилотният проект на такси компанията Yellow Taxi, които ще тестват възможностите на изцяло електрическия KIA Soul EV да стане редовно такси. По време на кампанията ползването на таксито ще бъде безплатно за всеки, който се качи в него. „За нас това е важна стъпка както за развитието на компанията, така и за развитието на такси бизнеса като цяло. Ако успеем да наложим подобни автомобили за таксита, то положителните страни ще са много както за града така и за жителите“, споделя Калин Кокошаров, изпълнителен директор на Yellow Taxi.

Подобна кампания вече има в Ню Йорк, където 6 електрически автомобила се тестват в рамките на 12 месеца да бъдат таксита. „За момента всички данни, които имаме от подобни инициативи, не само в Ню Йорк, но и Лондон са обнадеждаващи, защото освен, че колите са щадящи природата, са и доста по-изгодни за шофьорите“, допълва Кокошаров.

КИА Моторс България и Yellow Taxi предлагат на собственици на електрически превозни средства да заредят безплатно своите електромобили. На територията на търговско-сервизния комплекс на КИА в София – бул. ‘Цариградско шосе’ 144, компанията монтира специална зарядна станция KEBA, подходяща за зареждане на всички марки и модели електрически возила, които разполагат със заряден кабел за Тип 2 контакт. Същата станция има и в централния офис на на Yellow Taxi на ул. „Н. Габровски“ 1.

Компания Yellow Taxi е основана през 1998г. Днес фирмата притежава над 1000 таксиметрови коли, които се грижат за бързината комфорта и коректното обслужване на своите клиенти. Фирмата има вътрешна система за управление на качеството, която гарантира качествени услуги и удоволетвореността на клиентите, шофьорите и служителите и.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари