Първо място за русенските пожарникари

1
Първо място на зоналното състезание по пожароприложен спорт
Първо място на зоналното състезание по пожароприложен спорт

Отборът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, убедително спечели първото място в комплексното класиране на зоналното състезание по пожароприложен спорт, съобщават от Областната дирекция на МВР. Професионалната надпревара се е провела във Варна. Отборите от Зона 4, представящи трите североизточни области - Русе, Разград, Търговище и Силистра се състезаваха в 4 дисциплини - изкачване с щурмова стълба, 100 -метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4 Х 100 с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа.

Състезанията се провеждат по правила, разписани от БФ по пожароприложен спорт. Федерацията и ГДПБЗН ежегодно одобряват спортния календар. Зоналните състезания са организирани и финансирани от клубовете по пожароприложен спорт. Отборът на РД ПБЗН – Русе, Спортен клуб по пожароприложен спорт „Михаил Чубуров”, зае първо място в комплексното класиране в Зона - 4 и първите места в три от дисциплините като постигна отлични резултати.

На второ място комплексно се класира отборът на РДПБЗН - Разград, на трето отборът на РДПБЗН- Търтовище, а на четвърто колегите им от Силистра. Отборът на РДПБЗН- Русе, ще представя зоната в Републиканското първенство във Варна следващия месец.

При представянето в двете индивидуални дисциплини русенци също обраха медалите като заеха почти всички места в челните десетки. В дисциплината “изкачване с щурмова стълба” Мартин Александров спечели първо място, а Драгомир Николов второто. В другата дисциплина “100-метрова пътека с препятствия” – Иво Стоянов е на първо, а колегата му Драгомир Николов на трето. Тримата са младши инспектори в РД ПБЗН –  Русе.

Пожароприложният спорт е фундамент в дейността на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации, съобщават още от ОД на МВР.

Провеждането на състезания има своето огромно заначение за повишаването на физическата подготовка и професионалното майсторство на огнеборците, популяризиране на пожароприложния спорт и пожарникарската професия сред младежите и обществото като цяло.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари